Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> Demonstraties Utrecht vanaf 4 Februari 


Demonstraties Utrecht vanaf 4 Februari

                 

 

Demonstratie Utrecht

Pegida-demonstratie 04/05-02-2017

 

 

Afgelopen donderdag werden de vrienden van Pegida ‘onaangenaam’ verrast met de mededeling dat de demonstratie op zondag de 5e februari, niet door zou gaan. Er was door de burgemeester van Utrecht, de heer van Zanen, een antwoord gegeven op het verzoek van Pegida om een demonstratie met een mars te mogen houden op zondag de 5e februari. In het besluit van de burgemeester van Utrecht wordt gesproken van extremisten bij Pegida en mocht de demonstratie op het meest vergeten, achteraf gelegen (poep)veld worden gehouden, zonder mars!!

Dat er geen mars gelopen mocht worden, gaf de doorslag. In het korte interview met PowNed wordt duidelijk gezegd dat Syriërs en Turken geen duimbreed in de weg wordt gelegd en door het centrum mogen lopen met een protestmars, maar uiteraard, verschil moet er wezen voor het ‘extreme’ Pegida!!!

Het Janskerkhof, een kilometer verderop, was toebedeeld aan de linkse organisatie van “Utrecht Bekent Kleur” en haar demonstratie was naar hetzelfde tijdstip verplaatst. Het eerdere tijdstip van die demo was van een tot drie uur. Edwin had niet doorgekregen dat dit tijdstip veranderd was, dus was hij al vroeg aanwezig op het Janskerkhof om daar een kijkje te nemen, zeker niet om daar te demonstreren. Dat hij ondertussen een goede bekende geworden is bij de pers en al snel wordt gevraagd voor een interview, wat is daar mis mee? Nu, volgens de politie een schending van artikel 11 van de grondwet, dus meekomen!

In plaats van de demonstratie is er door Hugo en Astrid, met medewerking van Anja en Roy, een ‘stille actie’ gehouden met poppen, geplaatst in het Moreelse Park. Pegida mocht daar van drie tot vijf demonstreren. Helaas kon Edwin daar niet bij zijn, want hij was alweer aangehouden en afgevoerd naar een onbekend politiebureau!

Uiteraard was de vaste achterban wèl van alles op de hoogte gehouden en was er afgesproken dat wij in Utrecht aanwezig zouden zijn. We hebben elkaar dan ook vlakbij het Moreelse Park in een restaurant ontmoet rond de klok van drie en hebben een paar gezellige uurtjes gehad onder het genot van een kopje koffie, thee, biertje of een wijntje, met allerlei nieuwtjes uitwisselen. Een ‘stille’ steun voor de paar kou kleumende demonstranten, die in geval van nood altijd een beroep op ons konden doen

Na afloop van de demo was er nog een etentje met een wat kleinere groep en daar was het wachten op wanneer Edwin vrijgelaten zou worden. Gelukkig duurde dat niet al te lang en hebben we nog gezellig over wat er allemaal gepasseerd was die dag kunnen keuvelen!

De media hebben totaal niet in de gaten gehad dat de achterban van Pegida wel degelijk in Utrecht aanwezig was, zoals is op te maken uit de diverse berichtgevingen, dus de volgende demo zal het wel schrikken worden dat er toch weer meer aanhang verschijnt, maar ja, wat kunnen we ook verwachten van de generatie copy-paste journalisten??!!

Tot slot nog een statement van Edwin op het eind van de avond en hoe Pegida verder gaat!: www.facebook.com

Ondanks alles was het toch weer een geslaagde demo!!!!!

Laat zien waar je voor staat vóór Nederland helemaal naar de knoppen gaat!!!!

Kom ook eens naar een demonstratie van Pegida en laat het niet alleen bij commentaar uit het toetsenbord!!

Door:
José Kuipers

 

 

Stonden op Zaterdag 11.02.2017 weer met een stil protest in Utrecht, omdat weer een mars lopen niet werd toegstaan.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1576459/pegida-demonstreert-op-de-mariaplaats-in-utrecht.html

 

Stuk van het AD weerspreekt 100% de waarheid, gaan door tot we mogen lopen in Utrecht!

http://www.ad.nl/utrecht/pegida-blijft-demonstreren-tot-ze-mars-door-stad-mag-lopen~af9a8a2f/

 

Contact

  |