Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> 6.Demo Den Haag 


6.Demo Den Haag

                 

 

Demonstratie Den Haag

Pegida-demonstratie 08-01-2017

 

 

Door: José Kuipers)

Het is al een zeer vertrouwde stek geworden, het DE café bij het Centraal Station, waar wij elkaar, voor de demo begon, dan ook weer hebben ontmoet voor een lekker bakkie koffie en uiteraard werden ook de beste wensen uitgewisseld. Rond de klok van enen was het tijd naar de bus te vertrekken voor de mensen die het net te ver vonden om naar het Carnegieplein te lopen. Edwin opende zoals gebruikelijk de demo en wenste ons een goed, gelukkig, gezond islamvrij 2017 toe.

Het was precies 2 jaar geleden dat de aanslag bij Charlie Hebdo plaatsvond en sinds een paar maanden wordt hun blad ook in Duitsland verkocht. Chapeau voor deze mensen die toch maar doorgaan met het blad.

2017 moet het jaar worden van vrijheid van meningsuiting terugkrijgen, Nederland teruggeven aan de Nederlanders en wij Nederlanders weer het gevoel krijgen thuis te zijn i.p.v. toeristen die niet welkom zijn in eigen land. Binnenkort Tweede Kamerverkiezingen, laat zien dat je het zat bent door je stem goed te gebruiken.

De hoofdofficier van Justitie, Theo Hofstee, heeft in een gesprek op AT5 meegedeeld dat het OM heel alert zal zijn op wat zich gaat afspelen op sociale media. Nu, het OM liet er geen gras over groeien en blokkeerde direct de Facebook site van Pegida Nederland en alle andere Facebook- accounts voor een paar dagen tot aan een maand toe. Snel werd er een nieuwe site aangemaakt, maar ook deze werd na een dag alweer geblokkeerd. Navraag voor het waarom werd nooit beantwoord, de laatst gemaakte site kwam na een paar dagen weer online. De reden voor dit alles: de verkiezingen komen er aan en de nu zittende coalitiepartijen houden slechts 30 zetels over!! Ook werd er nog over een Burgerwacht gesproken. Wij zouden dit in de toekomst massaal op moeten zetten, zodat onze wijken alleen maar veiliger worden.

Na Edwin kwam als gastspreker Herman:

 

 

Er zijn heel wat mensen die alle religie over een kam scheren. Christendom of islam, ze vinden het één pot nat. Laat mij ze uit de droom helpen, er is een hemelsbreed verschil. Christendom: alle mensen zijn gelijkwaardig. Iedereen heeft dezelfde rechten. Islam: Moslim meer waard dan een ongelovige en heeft ook meer rechten. Mannen staan boven de vrouwen en anders gelovigen zijn nog minder in hun ogen. Ze hoeven zich alleen aan de regels van de islam te houden met ander islamieten. Voor anders gelovigen en niet gelovigen gelden de regels niet en je mag ze dus gerust een kopje kleiner maken.

Ook heeft Herman nog een stukje geschiedenisles gegeven over de islam van vroeger tot heden. Hoe kunnen wij in Nederland de islam een halt toeroepen? De ogen van de mensen moeten wij openen. Maak de mensen duidelijk dat de islam funest is voor onze maatschappij, dat de moskeeën gesloten moeten worden , zeg de waarheid over de islam.

Als laatste spreker voor de mars, Asje.

Als eerste stelt zij de vraag in wat voor samenleving wij eigenlijk zouden willen leven. Daar zou onze politiek zich eigenlijk eens druk over moeten maken. De politiek is de laatste jaren alleen maar aan het discussiëren over de bezuiniging, vluchtelingen en kosten van de gezondheidszorg. Daarom zeggen steeds meer mensen de huidige politiek vaarwel. Waarom? Omdat er teveel beloften worden gedaan, maar weinig wordt waargemaakt. Sommige wetten voor vluchtelingen worden snel door de kamer gejast, maar wetten voor bijv. het boerkaverbod, daar blijven ze maar over debatteren. Het gevoel van veiligheid in ons land is op een dieptepunt en de politiek doet er niets aan om dit te verminderen.

De verkiezingen komen er weer aan en de meeste gevestigde partijen beginnen hun leugens weer te verspreiden. Maar mensen, let op! Op het moment dat de verkiezingen achter de rug zijn, leggen ze alle beloftes weer naast zich neer en gaan weer verder met hun eigen programma. We hebben 4 jaar geen mogelijkheid om hier wat aan te doen. Juist dit moet veranderen. Wij, het volk, moeten tussentijd kunnen ingrijpen als wij denken dat het de verkeerde kant op gaat. Een manier om dit te doen is met referenda. We hebben nog één kans om het tij te keren, dus ga alstublieft stemmen.
Tijdens de mars was ik met een paar mensen achter gebleven om op de boel te letten. Plots dook vanuit het niets een vrouw op, liep razendsnel langs ons heen en schreeuwde ons toe hoe we het durfden om bij het Vredespaleis te gaan staan en dan ook nog eens voor het herdenkingsmonument 1940-1945! Waarschijnlijk had ze het beeld voor ogen van haar Linkse vrienden hoe die op een opmerking reageren, ze vloog weg! Helden zulke mensen, want er is echt een serieus gesprek mee aan te gaan, NOT! Niemand van Pegida heeft ook maar iets te zeggen over de plek waar gedemonstreerd mag worden, deze worden door de gemeente toegewezen!

Na de mars was Hugo de volgende voor een speech.

Hugo begon zijn speech dat het jaar 2017 het jaar van de beslissingen gaat worden. Het was een brief aan Mark Rutte. In een korte samenvatting werd de levensloop van M.R. beschreven, niet om echt van onder de indruk te raken. Vanaf 2010 kwam Hugo uitgebreider terug op veel zaken die door M.R. beloofd, over gelogen of niet uitgevoerd waren, zoals kosten lidmaatschap EU het hoogste voor NL, banenverlies van 100.000 arbeidsplaatsen, Oekraïne, grenzen open, veiligheid en de armoede in NL die sinds 2007 ook schrikbarend is toegenomen, 1.2 miljoen Nederlanders, waarvan 431.000, kinderen zitten onder de armoedegrens. Deze mensen hebben géén geld voor de bibliotheek, géén geld voor survival vakanties, géén geld voor sport, géén geld voor schoolreisje. 800.000 mensen, waarvan 50% met een baan, kunnen niet rondkomen met hun inkomen, ze hebben géén geld voor wonen, kleding of eten. Huur en zorg blijven stijgen, het inkomen niet. Schrijnend contrast met Ter Apel, waar de bobo’s van het COA klaarstaan voor gelukzoekers met medische zorg, eten en drinken en na een paar maanden krijgt 70% een verblijfstatus met een uitkering, sociale huurwoning, allerlei voorzieningen en 10.000 euro shoptegoed. Ook nog een kort verslag gedaan over de inkomens van diverse mensen, die bij de NPO in dienst zijn en uit de belastingpot hun kapitaal bijeen graaien, tonnen per persoon per jaar. Hugo twijfelt dan ook niet om op de PVV te stemmen en velen, ook om bovengenoemde redenen, met hem!

Aan het eind nogmaals een speech van Edwin.

Uiteraard was de aanslag in Berlijn het eerste onderwerp. Dat ook deze aanslag weer niets veranderd heeft, de grenzen nog even open zijn en het een grote schande is dat de aanslagpleger ongehinderd door heel Europa kon reizen.

Ons geheugen werd ook nog even opgefrist wat betreft fundamentalisme. Ruud Koopmans heeft afgelopen week gemeld dat 50 miljoen moslims wereldwijd bereid zijn geweld te gebruiken. Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45% als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd. Het gevaar komt dan ook niet van Rechts, maar van de moslimgemeenschap, van de islam!!

Edwin bedankte ons voor onze komst, deelde mee dat de volgende demo in Utrecht op 5 februari is en bedankte de politie van Den Haag voor alle medewerking van haar kant.

Daar de speeches veel uitgebreider waren dan hier beschreven, met excuus voor de soms heel korte samenvatting

 

 

Contact

  |