Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> 5.Demo Den Haag 


5.Demo Den Haag

                 

 

Demonstratie Den Haag

Pegida-demonstratie 11-12-2016

 

 

Door: José Kuipers)

Liepen we op 3 december nog als Zwarte Piet in een winkelcentrum in Amsterdam om te demonstreren tegen het in de ban doen van Zwarte Piet, moesten we eergisteren, 11 december, een grote ommezwaai naar de aankomende Kerst maken. Een week voor het Zwarte Pieten waren we met een groep ook naar de rechtbank in Amsterdam geweest voor de rechtszitting van Edwin en zoals al te lezen was, Edwin is volledig vrijgesproken! Een grote overwinning ook voor diegenen die PEGIDA steunen, want het ging zelfs zo ver dat het prullenbakje op de button ook afgeplakt moest worden!!!

Om de serieuze demo wat op te vrolijken, hadden mijn dochter en ik een ‘foute’ kersttrui gekocht, kerst-oorbellen en natuurlijk een kerstmuts waarop de button van PEGIDA goed uitkwam!!! Piet heeft het bij een kerstmuts gehouden en een speech!

Edwin opende de demo en hij bedankte iedereen die hem gesteund had tijdens het proces en voor de aanwezigheid bij de rechtszitting. Ook bedankte hij iedereen die zich dit jaar hebben ingezet voor de extra acties van PEGIDA en de mensen die trouw naar de demonstraties kwamen.

Daarna gaf hij het woord aan Asje. Asje heeft het over de asiel tsunami in Europa en de problemen die daarmee gepaard gaan zoals aanslagen, verkrachtingen, moorden enz. Dat de politiek en de media schuldig zijn dat dit allemaal zo ver kon komen en er niets tegen doen. En dat wij Europeanen krom liggen om dit allemaal te betalen. We moeten onze kop uit het zand halen en actie ondernemen voordat het te laat is.

Hierna kwam Tatjana met een scherpe speech met als slotconclusie dat het eigenlijk niet ééns de schuld is van de ‘gelukszoekers’ dat zij massaal naar Duitsland en Europa komen, maar dat de grootste schuldigen de regeringsleiders zijn onder aanvoering van mevrouw Merkel!!!

Hugo was de laatste spreker voor de mars. Hugo begon de speech met te melden dat de Zwarte Pieten acties een succes waren. En dat we deze acties volgend jaar weer gaan doen. En vervolgens een stuk over de EU. Het lidmaatschap voor de EU is een dure, met (te) veel verplichtingen en weinig positieve dingen voor Nederland. Naast veel geld erin te pompen en weinig geld terug te krijgen, krijgen we alleen veel dingen opgelegd door de EUSSR. Oneerlijke werkconcurrentie door Polen die geen werkvergunning meer nodig hebben en onze banen inpikken. Verbieden van gloeilampen. Verplichte opname van zoveel asielzoekers per jaar. Wat de Britten kunnen, kunnen wij ook. Economisch gaat het goed met Engeland na de Brexit, ook al werd er wat anders verteld tegen hen en ons. Allemaal bangmakerij. Het word hoog tijd om uit de EU te stappen en ons land weer op te bouwen.

Tot zover was de demonstratie op de Koekamp, maar zoals al eerder is gebeurd in Den Haag, we moesten naar het Vredespaleis, want daar zou de mars eindigen en daar was ook het laatste deel van de demo gepland. Dit was ook al een maand eerder gebeurd met de Sinterklaas-demonstratie. Begonnen op het Spui en eindigend op de Koekamp! Is het misschien een poging om de demonstranten te ontmoedigen en dat er wordt gehoopt dat de mensen massaal wegblijven bij de demo?

De marsen worden ook grotendeels door ‘lege’ delen van Den Haag gelopen en met leeg wordt dan de wijken bedoeld waar o.a. kantoorpanden, ambassades en consulaten staan!!! Het publiek mocht eens geconfronteerd worden met een mars van ‘rechts-extreem’!!!!

 

 

Eén overwinning heeft PEGIDA al behaald. Er wordt door de linkse tegendemonstranten niet eens meer een oproep gedaan voor een tegendemonstratie!!

Wat tegenviel, is nog steeds de opkomst. Gelukkig is er een vaste groep mensen trouw aan PEGIDA en bezoekt als het kan iedere demo. Ook hebben zich zeker nieuwe mensen laten zien de afgelopen maanden, maar het zijn nog veel te weinig nieuwe gezichten.

Na de veroordeling van Geert Wilders had ik een heel klein beetje hoop dat er wat meer mensen naar de demo zouden komen, zo boos als er op de alternatieve media op de veroordeling werd gereageerd, maar tot nu toe blijven het nog steeds commentaren vanachter de pc! Moeten we dan eerst het ergste meemaken hier in Nederland voordat men eindelijk massaal in actie komt?

Als je mensen vraagt mee te gaan naar de demonstratie is het meest gehoord ‘ik wil niet herkend worden vanwege mijn werk of klantenkring’! Nu mensen, dat herkennen valt wel zo erg mee, wij hebben met ons drieën drie avonden gedemonstreerd tegen het asielbeleid van de gemeente Spijkenisse en we hebben zegge en schrijven één reactie gehad op de foto’s in het plaatselijke sufferdje, nadat wij zelf in een gesprek met een kennis over de demonstratie begonnen waren. Het is dus een grote dooddoener wat betreft het niet willen komen vanwege herkenning! Ook stond een foto met kort verslag van deze demonstratie in een landelijk dagblad, het nieuws van deze demonstraties bleef dus niet beperkt tot de regio Voorne-Putten!

Afgelopen zondag was zelfs het ANP er niet. Dat laat wel zien wat voor interesse er van de kant van de pers nog is, géén verslag en géén foto’s, alleen de politie heeft wat foto’s geplaatst bij Facebook Regio 15 en uiteraard de zelfgemaakte foto’s bij diverse Facebook accounts!!

De leugenpers van het fake news kan dan wel proberen PEGIDA dood te zwijgen, maar zolang de alternatieve media nog niet gecensureerd worden, blijven wij wel via andere kanalen en éénmaal per maand op straat, ons protest tegen èn het Nederlandse èn het Europese asielbeleid en nog veel meer onderwerpen, verspreiden!

Na de mars heeft Piet een eigen inbreng voorgelezen. De identiteit roof van de Nederlanders, dit willen ze bereiken mede door onze cultuur, tradities, normen en waarden af te pakken.

Aan het eind van de demo nog een slotwoord van Edwin. Hij begint met samen te vatten wat we het afgelopen jaar allemaal gedaan hebben met PEGIDA. Al waren er eerst negatieve klanken en heel wat mensen die jammer genoeg uit PEGIDA stapten, maar we hebben samen duidelijk kunnen maken wie en wat we zijn en daarmee het beeld over ons kunnen veranderen. Om onze boodschap bij de mensen thuis te krijgen, moeten we nog meer gebruik gaan maken van de mainstream media en social media. Hij maakte daarna een opsomming hoe onze vrijheid van meningsuiting steeds verder wordt ingeperkt, zoals blokkering bij Facebook en het politieke Wilders-proces. Het was, ondanks het waterkoude weer, weer een geslaagde demonstratie!!

Tot slot. Anja, het was een hele leuke verrassing, de kerst-traktatie! Chapeau dat je nog de tijd gevonden had om zelf de koekjes te bakken en alles nog leuk te verpakken!

Nogmaals voor iedereen, demonstranten en organisatie van PEGIDA, hele fijne Kerstdagen, een gezellige oudejaarsviering en een voorspoedig en gezond 2017 gewenst!!

 

 

Contact

  |