Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> 3.Demo Den Haag 


3.Demo Den Haag

                 

 

Demonstratie Den Haag

Meten met twee maten!!! (Pegida-demonstratie 09-10-2016)

 

 

Altijd weer gezellig om vooraf met een vaste groep demonstranten een lekker kopje koffie te nuttigen en even bij te praten in het DE Café New Babylon bij het Centraal Station van Den Haag. De uitspraak van de rechter over de afbeelding van het hakenkruis in de prullenbak gaf nog eens een extra positieve push om er weer wat van te gaan maken.

Met thuisvlijt was door ons een poster gemaakt met een vergelijking tussen foto’s van een demonstratie tegen Israël, twee jaar geleden in Den Haag, en de arrestatie van Edwin met het shirt met prullenbak en zichtbaar hakenkruis: onder de demo tegen Israël de vraag ‘Dit mag wel??’en onder de foto van de arrestatie van Edwin met het zichtbare hakenkruis ‘Dit mag niet??’

 

 

Helaas was het al bij meerdere Pegida-demonstraties gebruikelijk geworden dat alles wat de mensen wilden tonen eerst gecontroleerd werd door de politie. In Breda probeerde de politie dit nog een beetje te verbloemen, maar in het verslag van de demonstratie van 11-09-2016 is te lezen hoe snel het toeneemt, die controles/intimidaties, tot aan een huisbezoek toe! Ook worden er nu standaard, vanaf de vorige demonstratie, foto’s genomen van wat is meegebracht. Dit wordt dan voorgelegd aan een Officier van Justitie en deze besluit of het meegebrachte getoond mag worden of niet!! “Hoe bedoelen we, ‘vrijheid’ van meningsuiting in deze schijndemocratie??”

Van de politie, die van onze thuisvlijt een foto had gemaakt, mochten wij dit bord tonen, maar voor de zekerheid was hierover toch ruggespraak met de Officier van Justitie geweest en die heeft het verboden. Het WAAROM het verboden is, tja, daar worden de ‘tokkies’ niet over ingelicht, stel je voor!!! Het viel mee dat we de in beslag genomen poster na de demonstratie weer terugkregen. We zullen al wel met velen heel vaak in het ‘smoelenboek’ van de politie staan!!

Pegida-Nederland had zijn eerste verjaardag en voor de dertiende keer een demonstratie.

Edwin opende de demonstratie en al snel werd deze verstoord door demonstrerende AFA-leden, die in kano’s in een kanaal achter de Koekamp de demonstratie probeerden te verstoren. Het protest heeft géén indruk gemaakt, maar heeft twee van hen wel een nat pak opgeleverd, het was nu eens niet ‘laat ze niet lopen’ maar’ laat ze maar verzuipen’, gaf iemand als commentaar op Facebook!

Als eerste spreker kwam Hugo met een goede samenvatting van wat er zoal mis is met de 3e en 4e generatie van de Marokkaanse generatie. Hugo noemde een aantal voorbeelden waar ‘respect’ bij deze lui totaal afwezig is: dodenherdenking , auto’s in brand steken, onrust Maassluis, Schilderswijk en nog veel meer andere steden, voetbal en het elkaar afmaken door de mocro-maffia in Amsterdam, waar nu eindelijk wel eens wat aan gedaan zou moeten worden, want Nederland wordt voor de autochtonen onleefbaar!

De tweede spreker was Edwin over wat er allemaal mis is met de islam en waarom wij de islam moeten weren in Europa. Zijn speech werd ondersteund door een stil protest, tranen van de islamslachtoffers, door demonstranten met de koran in de hand, een bebloede overall aan en tranen op hun wangen.

 

 

Na deze speech kwam Helene achter de microfoon, liet ons allemaal een stapje dichterbij komen om ons uit volle borst twee liedjes te laten zingen op de melodieën van ‘In naam van Oranje’

IN NAAM VAN PEGIDA SLUIT EIND’LIJK DE GRENS
DIT LAND IS VERDORIE VAN ONS
ONTWRICHTING DOOR BRUSSEL, DAT WIL TOCH GEEN MENS
GEEF MERKEL NU HEEL SNEL DE BONS
DE VRIJHEID EN VEILIGHEID STAAN OP HET SPEL
EEN LEVEN MET ISLAM DAT WORDT TOCH EEN HEL
WORD WAKKER HET IS TWEE VOOR TWAALF (BIS)

en het ‘Wilhelmus’, die door Bertie van tekst waren voorzien.

OOIT HADDEN WIJ VERTROUWEN
IN OVERHEID EN RECHT
DAAR KONDEN WIJ OP BOUWEN
NU ZIJN WIJ WEER GEKNECHT
ISLAM KAN HIER NIET BLIJVEN
OP ONZE HEIL’GE GROND
HELP TIRANNIE VERDRIJVEN
DIE ONS HET HART DOORWONDT

Hierna was het tijd voor de mars, waarvoor langs de route behoorlijk veel aandacht was. Na de mars heeft Willemien nog een mooi gedicht voorgedragen en hield Edwin een slotwoord.

De volgende demonstratie is op 13 november op het Spuiplein met uiteraard als thema Sinterklaas en Zwarte Piet. Dit is DE kans voor diegenen die graag mee willen demonstreren, maar NIET HERKEND willen worden. Iedereen is gevraagd om als Zwarte Piet te komen, DOEN mensen, je bent dan helemaal INCOGNITO!!!!

Tot slot nog een bedankje aan de mensen die voor het eerst hebben mee gedemonstreerd. Ik heb begrepen dat zij het een heel geslaagde middag hebben gevonden en de volgende keer weer aanwezig zullen zijn. Bedankt dat ook jullie nu deze stap hebben durven nemen om vanachter je computer vandaan te komen en daadwerkelijk aanwezig te zijn bij de Pegida-demonstratie!

Voor iedereen: tot de volgende demo en houdt wel Facebook in de gaten, want er is niets zo veranderlijk als burgemeester van Aartsen!!!

Door:
José K.

Hier ook mooi bericht over de demonstratie d.m.v een video:

 

 

Contact

  |