Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> 2.Demo Den Haag 


2.Demo Den Haag

                 

 

Demonstratie 11.09.2016

Demonstratie Den Haag

 

Oh Oh Den Haag, een stad waar niets mag!!! (PEGIDA-Den Haag)

 

 

Nou het was me een dagje wel! Voor de demonstratie met wat politieagenten gesproken over een mede-demonstrant, die de avond ervoor bezoek gekregen had van een collega in burger. Deze man had een dringend verzoek om een bepaalde afbeelding niet mee te nemen naar de demonstratie, want dan zou de demonstrant mogelijk opgepakt worden. Maar net zoals bij het PEGIDA-logo hebben ze deze afbeelding niet goed bekeken. Voor de verduidelijking; op de afbeelding lopen islamieten met spandoeken waar bepaalde leuzen op staan, dezelfde leuzen vinden we terug bij elke demonstratie van islamieten waar ook ter wereld. Het zijn dus geen leuzen van deze demonstrant, en deze demonstrant staat dus ook niet achter deze leuzen. Pure intimidatie!!

Rond 13.00 uur zijn we met een groepje naar de Koekamp gelopen. Daar aangekomen, zagen we weer veel bekende gezichten en ook aardig wat nieuwe. Er hing een gezellige, maar een ietwat onrustige sfeer. Uit het niets verscheen plots Hugo Kuijper, die verkleed was als ‘ Mo’, in een witte djellaba, een tulband met een nepbom erop en met een nephoofd in zijn hand. De pers vloog er bovenop en daarna zes man politie om hem aan te houden. Blijkbaar mogen wij Nederlanders niet gekleed gaan zoals wij willen zonder opgepakt te worden. Dat is alleen maar weggelegd voor een bepaalde groep. Hugo werd staande gehouden tegen een muur, maar het ironische ervan was dat dit precies gebeurde tussen twee posters van Jesus Christ Superstar en het afgehakte hoofd hing net onder de doornenkroon (foto boven).

Nadat de rust was terug gekeerd en wat rook te hebben gehapt, het aggregaat had teveel olie gekregen, was daar Edwin Wagensveld met het voorwoord. Hij vertelde ons dat hij, samen met andere mensen, niet stil had gezeten deze zomer. Zo zijn ze naar de Bulgaarse grens gegaan om te kijken hoe de mensen daar in verzet zijn gekomen tegen de illegale stroom vluchtelingen. Daarna naar Sicilië, samen met Arnold Karskens, om te kijken hoe het er daar allemaal aan toe ging en niet te vergeten het protest tegen de “Jungle” van Calais. Met al deze acties wilde hij ons laten zien dat de media de waarheid niet vertellen en dat het erger is dan dat ons voorgehouden wordt. Naar mijn mening is hem dat goed gelukt.

 

 

De volgende spreekster was Tatjana Festerling. Deze had een mooie speech geschreven over het verval van Europa door de massale komst van de ‘vluchtelingen’. Zij dragen niets bij en incasseren alleen maar. Uit de EU en sluit de grenzen. De zeegrenzen beveiligen zoals ze in Australië doen.

Hierna kwam Edwin weer op het podium om ons te melden dat de linkse activist Frank van der Linde in ons midden was en heeft Edwin netjes met woorden een “middelvinger” opgestoken naar hem.

(Voor het volgende stukje even wat feiten voor de mensen die nog niet alle informatie hebben: Burgemeester van der Laan van Amsterdam heeft Edwin niet één, maar twee keer aan laten houden, omdat Edwin een logo toonde waar een hakenkruis in een prullenbak wordt gegooid. De burgemeester van Den Haag, J.J. van Aartsen, heeft op zaterdag 10-09-2016 om 19.33 uur een schriftelijke mededeling gestuurd aan PEGIDA / Edwin dat er geen hakenkruizen zichtbaar mochten zijn. Edwin schreef op Facebook ook: Van Aartsen, ook jij bent een burgemeestertje die ons dit niet kan verbieden, omdat het logo wettelijk niet verboden is!)

Edwin ging verder met deze woorden: “Er zijn mensen opgepakt in Enschede vanwege ons logo en binnen een week kregen deze mensen van het OM-Oost een brief met een uitspraak. In deze brief staat heel duidelijk dat het logo van PEGIDA in de context niet strafbaar is. De zaak werd geseponeerd binnen één week.” De bewuste brief had Edwin als afbeelding op zijn T-shirt laten drukken. Er werd nog een ‘compliment’ gegeven aan het OM en de burgemeester van Amsterdam over o.a. hun werktempo betreffende zijn aanklacht tegen burgemeester van der Laan in februari j.l. waar hij nog niet over heeft vernomen.

Hierna werden Tatjana Festerling en twee Duitse vrienden van hem op het podium geroepen, terwijl Edwin sprak over in verzet komen van de mensen en dat dit niet gedaan kon worden vanaf de bank met een zak chips of achter de computer met alleen een ‘like’ knop aan te klikken. Verzet is laten zien in woord en daad dat je het ergens niet mee eens bent en dus ook af en toe een risico moet nemen. En dat deden ze toen ook door hun T-shirt uit te trekken en het T-shirt eronder te tonen. Het logo van PEGIDA, de prullenbak met hakenkruis. Hierna werden ze alle vier rustig meegenomen en aangehouden door de politie, zoals afgesproken was.

Nu was het eigenlijk de beurt aan Hugo Kuijper om een speech te houden, maar hoe?? Hij zat immers al op het politiebureau. Gelukkig was een mede-demonstrante genegen om zijn speech voor te lezen. En die was weer goed! Te lang om helemaal te beschrijven maar in het kort samengevat kwam het hier op neer: 11 september, een dag van mensen- en dierenleed. De aanvang van het offerfeest en de herdenking van de aanslagen in Amerika, 15 jaar geleden, die aan duizenden mensen het leven kostte. In deze 15 jaar kwam er meer islam en zijn er meer aanslagen gepleegd. Nog steeds wordt beweerd dat dit NIETS met de islam uitstaande heeft!

Na het ‘rondje om de kerk’ was het de tijd voor onze eigen Willemien Pronk met niet één, maar twee prachtige gedichtjes. Ze sloeg met deze gedichten de spijker op de kop. We genieten elke keer weer als we een gedicht van haar mogen horen en lezen.

Tot slot kwam Asje Bello op het podium, die uitstekend de regie overgenomen had na de aanhouding van Edwin. Zij heeft de PEGIDA-demonstratie afgesloten met een slotwoord, geschreven door Edwin.

Bij deze wil ik de PEGIDA-sprekers bedanken voor een zeer geslaagde demo-dag. De politie bedanken wij voor haar goede werk. De demonstranten voor hun komst en enthousiasme. En natuurlijk niet te vergeten de ‘stille’ achterban van PEGIDA, o.a. Anja Wagensveld en Roy, ook jullie bedankt.

 

3 Dagen eerder ( 08.09.2016) ,

Alweer een dagje Amsterdam!

Naar aanleiding van de arrestatie van Edwin Wagensveld in Amsterdam op 27 februari j.l. voor het niet afplakken van het hakenkruis dat in de prullenbak wordt gegooid, zijn wij vandaag naar Amsterdam afgereisd om Edwin te steunen met de rechtszaak. Rond 10.00 uur waren we bij de rechtbank waar Edwin, zijn vrouw Anja, Hugo Kuijper en Tatjana Festerling al aanwezig waren. Sommigen van hen hadden een T-shirt aan met de prullenbak met hakenkruis. Voordat ze de rechtbank in mochten, werd er door de politie meegedeeld dat ze het hakenkruis moesten afplakken anders mochten ze de rechtbank niet in en zouden ze aangehouden worden. Edwin en Tatjana weigerden het hakenkruis af te plakken, zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Nadat Edwin en Tatjana in het politiebusje waren gestapt, kwam Asje net aanrijden en pakte snel het spandoek van PEGIDA met het niet afgeplakte logo van de prullenbak. Ook zij werd echter gesommeerd het spandoek direct op te ruimen of anders….!!!!! Hierna werden we overspoeld door de media met de vraag wat wij hier nou van vonden. “Nou wat denk je zelf???”

Nu was de vraag of de rechtszitting door ging of niet. Binnen kregen we te horen dat de rechter moest bepalen of de rechtszitting doorging of niet en deze ging door. Tijdens het wachten op de rechter zien wij tot onze verbazing dat Frank van der Linde ook aanwezig was. Gelukkig zaten wij ´rechts´ en hij ´links´ in de zaal.

De Officier van Justitie kreeg het woord en legde uit waarom deze rechtszaak er was en waarom Edwin er niet was. Hierbij werden helaas weer feiten verdraaid. Volgens de Officier van Justitie waren Edwin en Tatjana aangehouden nadat het spandoek was getoond en er dus een manifestatie gaande was. Maar Asje kwam pas aanrijden nadat zij al waren aangehouden door de politie. Nadat de Officier van Justitie zijn zegje had gedaan, besloot de rechter om de zaak voor onbepaalde tijd te schorsen, “omdat iedereen recht heeft zelf bij zijn eigen rechtszaak aanwezig te zijn”, aldus de rechter.

11.15 uur. Daar staan we dan, en nu? Dan maar met zijn allen een terrasje pakken, want op dat moment konden wij niets voor Edwin en Tatjana doen. Nog gezellig nagepraat en genoten van het mooie weer. Op naar huis of voor sommige naar het politiebureau.

A.s. zondag 11 september om 14.00 uur bij de demonstratie op de Koekamp in Den Haag zullen we horen hoe het is afgelopen. U komt toch ook??? Ik zal er in ieder geval zijn.

Door:
E.C. Kuipers

 

 

Contact

  |