Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> 1.Demo Apeldoorn 


Demonstratie 17.01.2016

                 

 

Demonstratie 17.01.2016

Open Brief van Kirsten Regtop
voorzitter bestuur GroenLinks Apeldoorn


Beste Edwin Wagensveld,
Aanvankelijk schrok ik enorm van jouw komst naar Apeldoorn, nou ja, de komst van de (onder andere) door jou aangestuurde beweging Pegida. De berichtgeving in de media zijn immers niet al te lovend over de mensen die met de door jou georganiseerde protestmarsen meelopen. Maar ieder heeft het recht te demonstreren, dus jullie ook.
In sommige opzichten benijd ik mensen die meelopen en zich patriot voelen. Helaas ben ik in de loop der jaren echter een groot deel van dit ietwat naïeve wereldbeeld verloren.
In mijn werk, maar ook mijn dagelijks leven spreek ik steeds vaker mensen die zich laatdunkend uitlaten over anderen, kom ik heel veel agressie tegen maar ook veel mensen die moeten knokken (soms letterlijk) voor hun eigen bestaan. Dat is de nare werkelijkheid van ons Nederland, die we onder ogen moeten zien.
Wat dat betreft delen we zorg over de samenleving. De oplossing, tja, daarin verschillen we wel van elkaar. Ik heb gemerkt dat je van uitsluiting alleen maar agressiever wordt, je meer achtergesteld gaat voelen, je primitiever gaat reageren om toch je gelijke rechten te halen.
Voor mij is patriotisme niet jezelf zelfgenoegzaam en angstig opsluiten en voor iedereen de deur gesloten houden, maar juist zelfbewust en open anderen tegemoet treden en welkom heten. Ik ben er dan ook groot voorstander van om alle mensen in ons land te betrekken bij de samenleving. Groot, klein, met beperking en zonder, rijk, arm, christelijk, humanist of moslim, wij leven samen. Ik geloof oprecht dat deze gelijkheid leidt tot vooruitgang.
Kortom, fundamenteel anders dan de uitsluiting van islamitische Nederlanders die jullie propageren.
Ik kan me niet voorstellen dat het zou kunnen werken, maar juist daarom zou ik graag het gesprek met jullie aan gaan. We hoeven het niet eens te worden, maar laten we in ieder geval de deur open zetten voor andermans beweegredenen. Jullie zijn bij mij welkom.
Aanstaande zondag lijkt me niet de juiste tijd en plaats, want ook de naïviteit dat tijdens dit soort bijeenkomsten een goed gesprek mogelijk is, ben ik helaas al lange tijd geleden verloren. Maar, als je er voor open staat, krijg ik graag een ander voorstel van je.
Een echte patriot zal ik wel nooit worden, maar trots ben ik wel op Apeldoorn. Ik ben er namelijk enorm trots op dat ‘mijn’ Apeldoorn iedereen gastvrij verwelkomt. Of je nu uit Syrië, Eritrea òf uit Duitsland komt.
Ik wens jullie een vreedzame demonstratie toe.
Met vriendelijke groet,
Kirsten Regtop
voorzitter bestuur GroenLinks Apeldoorn

 

 

we wachten op het vervolg !

 

Contact

  |