Contact

  |  

U bent hier:  >> ROAD OF PEGIDA NEDERLAND  >> 1.Demo Amsterdam 


Demonstratie 06.02.2016

                 

 
Demonstratie 06.02.2016

Eerste Pegida demonstratie die zou plaatsvinden op 06.02.2016 in Amsterdam

Demonstratie kon geen doorgang vinden wegens extreem links geweld (21 arrestaties) en het vinden van een verdacht pakketje!

 

 

Omdat we al eerder meegemaakt hadden dat mensen er niet meer door gelaten werden, waren wij vroeg van huis weggegaan. Ook onze mededemonstrant Jack Terrible had gezegd dat hij vroeg aanwezig zou zijn. Niet wetend hoe het verkeer en het openbaar vervoer naar en in Amsterdam zou zijn, waren wij rond 12:00 uur al aanwezig bij de Stopera. Het zag er ‘zwart’ van de politie, te paard en met busjes. Nadat de politiebusjes letterlijk en figuurlijk een paar keer bijna over onze tenen heen en een paar fietsers bijna van hun fiets hadden gereden, parkeerden ze eindelijk aan beide kanten van het Stopera-café Amstelhoeck. Iets na enen zagen we onze mededemonstrante Theresa Geissler aan komen lopen en zijn we met z’n allen naar het café Amstelhoeck gegaan. Daar aangekomen stapte er een man op ons af en vroeg of wij ook voor de tegen demonstatie kwamen. “Nee”, zei ik, “we komen voor de Pediga-demonstatie”. Dit was de eerste hint voor ons dat het wel eens uit de hand kon gaan lopen.

Vlak na ons kwam er nog een groep Pegida-demonstranten binnen die contact hadden met andere mede-demonstranten. Nog geen paar minuten later kwamen de eerste berichten bij hen binnen dat niemand meer doorgelaten werd. Omdat wij bezorgd waren over Jack Terrible is mijn vader een paar keer naar buiten gegaan om te kijken of hij ergens te bekennen was. Daar kreeg hij te horen dat niemand meer naar de Stopera mocht gaan en even later gingen de geruchten over en weer over een eventuele bommelding. Bij mij gingen er alarmbellen af en vroeg ik mij af waarom wij in de Amstelhoeck niet geëvacueerd moesten worden. (Na thuiskomst de foto hierboven gevonden. Op de foto is duidelijk te zien dat de fiets zowat tegen de pui van de Amstelhoeck staat!! Wist de politie al dat het een ‘nep’ bom was??). Iets over tweeën kregen we te horen van de politie dat de plaats voor de Pegida-demonstratie gewijzigd was door de bommelding en dat wij onder ‘politie-escorte’ hier naartoe werden gebracht.

Letterlijk werden wij opgedreven door politie te paard langs de markt die aan de gang was en waar die linksen zich konden verstoppen achter de kraampje en ons met vuurwerk konden bekogelen. Omdat wij niet zo snel lopen, liepen wij helemaal achteraan en kregen wij het vuurwerk in ons midden gegooid. Niet een keer maar 3 keer achter elkaar. De politieagenten konden ternauwernood hun paarden onder controle houden. Een vrouw was zo geschrokken dat ze stond te trillen op haar benen. Ben naar haar toe gelopen en gevraagd of het ging, maar zij kreeg de tijd niet om mij te antwoorden, we werden gesommeerd weer te gaan lopen. Toen het niet snel genoeg ging van ‘meneer’ agent te paard begon hij te vloeken naar ons van “lopen, godverdomme, lopen!” (door de NOS uitgezonden!). Dat ging door totdat we weer aangesloten waren bij de rest. Ik heb mijn mond maar gehouden, omdat ik thuis geleerd heb netjes te blijven ook tijdens zulke situaties, maar ik had graag wat terug gezegd tegen deze ‘linkse’ Rakker op zijn knol.

Na de omleiding naar de ander kant van de Stopera, weer 30 meter van de bom af, werden we verenigd met onze andere mede Pegida-demonstranten, maar jammer genoeg waren daar ook al die extreem linksen. Die linksen stonden onder andere te gillen dat wij van Pegida moesten stoppen met discrimineren maar zij hadden juist niet in de gaten dat juist zij aan het discrimineren waren, omdat ze een bepaalde groep uitsluiten om te demonstreren. Omdat wij een beetje achteraan bleven hangen voor onze eigen veiligheid kregen we mondjesmaat informatie wat er aan de hand was. In de tussentijd waren we nog steeds op zoek naar Jack Terrible, die toen wel al gespot was door meerdere mensen.

Op een gegeven moment stonden we daar met zijn allen ‘veilig’ klem tussen de politie bij het Waterlooplein en de Blauwbrug op de hoek van de Amstel en kregen die linksen de tijd om zich te verspreiden zodat we van drie kanten konden worden ‘belegerd’. En het grootste deel van die tijd stond de politie er bij en keek er naar. Nu had ik echt het idee gekregen dat we ‘bijeengedreven vee’ waren geworden. En ja hoor, zoals je met bijeengedreven vee doet, werden we allemaal in bussen gedreven en naar verschillende stations afgevoerd. Voor ons was dat het Amstel station. Ze waren zeker bang dat als we allemaal op één station waren ‘gedumpt’ er alsnog een protest werd gehouden. Na wat problemen met kaartjesautomaten en een metrorit terug naar de auto, die bij de Rai geparkeerd stond, mochten we nog eens het dagtarief van parkeren bij de Rai betalen in plaats van de P+R tarief, omdat onze kaartjes niet ingecheckt waren in centrum van Amsterdam.

Bij thuiskomst Jack Terrible gebeld. Hij was naar Amsterdam gekomen, maar omdat hij ons niet kon vinden en wat moeite heeft met lopen en de sfeer bedreigend vond, had hij wijselijk besloten om naar huis te gaan.

Nou als dit niet een dagje Amsterdam was, weet ik het niet meer.

http://nos.nl/artikel/2085284-aanhoudingen-bij-onrustig-verlopen-pegida-demonstratie.html

Even op de site van de NOS naar beneden scrollen voor het filmpje. Bij seconde 24 begint het stukje van de vloekende agent!!!


Door:
Ellen K.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

 

 

VERKLARING IN PRAAG (23.01.2016)
Wij zijn ons van het feit bewust dat de geschiedenis van duizenden jaren van Westerse
civilisatie spoedig tot een eind zou kunnen komen door de verovering van de Islam in Europa,
en het feit dat de politieke elite ons heeft verraden.
Wij verklaren, de vertegenwoordigers van verschillende Europese landen, het volgende:
Wij zullen Europa niet overgeven aan onze vijanden. Wij zijn bereid te strijden en weerstand te bieden aan
de politieke Islam, de extreme Islamitische regimes en hun Europese samenzweerders.
Wij zijn bereid onze vrijheden, eigendommen, banen en carrières te riskeren, ons leven
in te zetten, zoals gedaan is in de generaties voor ons. Het is onze plicht aan de toekomstige
generaties.
Wij weigeren ons over te geven aan de centrale Europese regering. De regels van de wereldwijde
elite heeft alleen armoede, werkloosheid, corruptie, chaos en morele instorting gebracht.
Het wordt tijd om dit te beëindigen.
Wij respecteren de soevereiniteit van Europese landen en het recht van de mensen van elk
Europese land om te regeren hoe ze zelf willen.
Wij beschouwen het als heilig dat de inwoners van ieder Europees land het recht hebben
om de grenzen van hun land te beschermen en het recht om te beslissen welke immigranten te
accepteren en welke niet in hun land.
Wij refereren aan onze Europese basis, tradities en waarden als ook de historische banden van
onze landen. Wij zijn vastberaden om Europa te beschermen zoals de vrijheid van het woord en andere
burgerlijke vrijheden evenals onze manier van samenleven.
Wij zullen onze vastberadenheid uiten door onze deelname in een gezamenlijke demonstratie die zal
plaatsvinden in veel Europese steden op 6 februari 2016.

 

 

Contact

  |