Contact

  |  

U bent hier:  >> Informatief / Acties  >> Acties 


Acties

                 

 

nr1

Pegida in Den Haag en Breda, 8 maart 2017

Door: José Kuipers

Omdat het 8 maart Wereld-vrouwendag was, had Pegida met een aantal mensen besloten te gaan flyeren in Rotterdam en Den Haag. Maar hoe anders liep het! Twee dagen eerder had Geert Wilders aangekondigd dat hij ging protesteren bij de Turkse ambassade, omdat de minister van Buitenlandse Zaken van Turkije van plan is naar Nederland te komen en uiteraard was dit een unieke kans voor Pegida om daarbij aanwezig te zijn. De planning werd dus snel aangepast en werd afgesproken te verzamelen op het CS van Den Haag om 09.00 uur. Wij wilden er vroeg zijn, zodat wij een goede plek hadden, want er zou wel weer veel pers uit binnen- en buitenland op afkomen.

Nadat we bij de ambassade waren aangekomen, werden we uiteraard weer geconfronteerd met de politie die ons sommeerde te vertrekken. Na veel heen en weer gepraat en door de politie bij de burgemeester geïnformeerd, bleek het geen demonstratie van Geert te zijn, maar een protestactie waarbij hij een statement kon maken. Was het een demonstratie geweest, dan had de politie ons niet weg kunnen sturen, want iedereen heeft het recht zich bij een demonstratie aan te sluiten! Erg vriendelijk ging het er niet aan toe, politie te paard was zeer intimiderend bezig om de demonstranten aan de andere kant van het water te krijgen en dit waren niet alleen Pegida-demonstranten die ondertussen wel wat ‘gewend’ zijn!

Wij hebben ons, ook al moesten we en eindje verderop staan, wel laten horen en gevraagd of het protestbord van de PVV even naar onze camera’s gedraaid kon worden, zodat wij ook de kans kregen een foto te maken. Gelukkig werd ons wachten, in de bittere kou en doornat, beloond en bij het teruglopen naar de auto kreeg Geert toch nog een kans om naar ons te zwaaien. Een mooi slot voor ons demonstranten, want nu wisten wij dat Geert ons wel degelijk gehoord én gezien had!!

 

 

nr2

Koffie, daar waren we allemaal hard aan toe dus snel naar het pannenkoekhuis waar het goed toeven was om weer warm te worden en de innerlijke mens weer van brandstof te voorzien. Ook nu weer werd op het laatste moment de planning gewijzigd. In plaats van te gaan flyeren in Rotterdam voor Wereld-vrouwendag werd geopperd naar Breda te gaan waar Geert ’s middags ook zou komen. Daar zouden we veel meer publiek kunnen bereiken. Zo gezegd, zo gedaan, op naar Breda.

Aangekomen in Breda begonnen wij met een verkleedpartij. Er was afgesproken dat een aantal mensen in boerka zou gaan als protest tegen de onderdrukking van de islamitische vrouw en daarin te gaan flyeren. Ter plekke werden er twee vuilniszak-boerka’s in elkaar gezet met de leus‘In de islam wordt de vrouw als vuil behandeld’. Ellen, Hugo en ikzelf gingen in een boerka, die Ellen en ik samen gemaakt hadden. Met de tekst, ‘islam oppression of women’, ‘No islam, just freedom’ en ‘Een boerka is een gestoffeerde lijfstraf’ op de boerka genaaid, want met losse borden laten zien waarvoor je in boerka liep mocht niet, dan was het weer een demonstratie en die moet nu eenmaal aangekondigd zijn.

 

 

nr3

We hebben zeker een uur kunnen flyeren. Met pers, wachtenden op Geert en voorbijgangers gesproken. Wat een naïviteit is er nog, juist bij vrouwen. Als wij in een discussie tegen hen zeiden dat als de islam niet wordt teruggedrongen zij er straks net zo bij zouden lopen zoals wij nu deden, dus in een boerka, dan kregen we vaak als antwoord dat ze zover nog nooit gedacht hadden. Laten we hopen dat we hiermee toch nog bijtijds voor de verkiezingen wat ogen hebben kunnen openen. Aan het eind van de winkelstraat even gepauzeerd in een winkelpassage. Laten we nu langs een winkel lopen waarvan de eigenaar(?) een islamiet was en naar Edwin toe duidelijk kenbaar maakte dat hij diep beledigd was met alles wat hij moest aanschouwen!!

Na een kwartiertje pauze gingen we weer terug in dezelfde winkelstraat waar we een paar islamitische vrouwen in ‘klederdracht’ ontmoetten die ons gillend, alsof ze vermoord werden, nariepen dat wij ‘géén respect’ voor hen hadden!! Of zij dat wel voor ons hebben, not! Dit waren eigenlijk de twee enige incidentjes, de rest van de reacties was alleen maar positief en complimenteus.

Halverwege de route terug werden wij ineens aangesproken door een beveiliger, gewapend met een plat koffertje, of wij a.u.b. niet helemaal terug wilden lopen, want omdat wij in die boerka’s liepen, konden zij natuurlijk niet zien wat er onder zat!

Nu, dat was heel wat! Na de vreselijke kou in Den Haag, vooral door de regen, hadden wij extra kleding en ook nog een regen-poncho onder de boerka’s aangetrokken, want zo koud als we het hadden die ochtend wilden we voorkomen. Ook hadden we een heuptasje met onze papieren en geld goed verstopt onder al die lagen en ja hoor, aan het begin van onze wandeling werd mij gevraagd of ik mij kon identificeren. Natuurlijk, maar er moest wel even geholpen worden met die laag lappen om het legitimatiebewijs boven water te krijgen. Eindelijk kon ik mijn rijbewijs tonen waar natuurlijk mijn gewone foto op stond. Wat vond ik het jammer dat ik niet een rijbewijs had gemaakt met een boerka-kop, had ik met de Zwarte Piet demo ook gedaan, een rijbewijs met een Zwarte Pietenkop! Ik vroeg beleefd aan de agent ‘lijkt het?’ terwijl mijn gezicht nog steeds bedekt was. ‘Of ik mijn gezicht maar even wilde laten zien’, was zijn antwoord. Ik gevraagd waarvoor dat nodig was, want als ze een ‘echte’ boerkavrouw op straat aan zouden houden, waarvoor ze het lef niet eens hebben, zullen ze ook niet vragen de lap voor het gezicht te verwijderen. Toch maar gedaan, want ik had geen zin om samen met mijn dochter, zij moest zich ook legitimeren, een paar uur te gaan zitten brommen.

De veiligheidsagent hebben we beleefd geantwoord dat wij de route zouden verlaten, wat we ook gedaan hebben. Een metamorfose ondergaan in de garage en ook wij konden ons nu tussen het publiek, dat voor Geert kwam, mengen.

Vergeleken met het bezoek van Geert aan Spijkenisse een paar weken geleden, man, dochter en ikzelf hebben op die dag geflyerd voor Pegida, was de pers hier in Breda niet zo uitgebreid aanwezig, maar ook hier zeer zware beveiliging, met een vrachtauto werd een blokkade opgezet waardoor het op het gezelschap inrijden onmogelijk werd gemaakt! En maar blijven beweren dat het risico van een aanslag niet groter is geworden, vandaar die blokkades!

Het was dusdanig druk dat een glimp opvangen van Geert bijna niet mogelijk was en moe van de dag zijn we nog wat gaan drinken met elkaar en na een uurtje is iedereen weer huiswaarts gekeerd.

Ook dit waren weer geslaagde acties!

 

 

Zwarte Piet is GEEN racisme!
Tot 5 december zullen wij van Pegida Nederland regelmatig als Zwarte Piet opduiken, en laten zien dat Zwarte Piet bij onze cultuur hoort en een traditie is die moet blijven.
Kijk bij Albert Heijn als Zwarte Piet gaat betalen welke caissière hij kiest, een juiste keuze die iedereen zou moeten maken als je tegen de islamisering bent!
Wij sluiten zwart niet uit, wij willen BLACKFACES!

 

 

Zwart Piet is sinds dit jaar ook niet meer welkom in Amsterdam Zuidoost en dus niet meer tijdens de intocht in Reigersbos. Pegida Nederland kwam met de Zwarte Pieten in actie en ging door het winkelcentrum Regeigersbos met positieve reacties. Bij de school grenzend aan het winkelcentrum kwamen een hoop kinderen gillend en rennend op ons af. Zwarte Piet, Zwarte Piet mogen we pepernoten!

Dit jaar zijn we geweest, volgend jaar weer en komen we ook met meer!!

 

 

Protestactie van Pegida Nederland voor de deur van een islamitische slagerij in Den Haag. 11 september begint het Offerfeest. Het is geen feest voor met name schapen die op een barbaarse manier worden geslacht. Wij eisen een verbod op onverdoofd ritueel slachten, en de invoer van deze producten verboden worden.

 

 

Mohammed Actie tijdens demonstratie 11 september in Den Haag!

 

 

Protestactie van Pegida Nederland voor het partijkantoor van DENK (Kuzu/Öztürk) in Rotterdam.
DENK heeft met hun aanwezigheid bij de solidariteitsdemonstratie voor Erdogan, ons weer laten zien geen Nederlandse politieke partij te zijn. Een leider van een land steunen waar jaarlijks nog vele kindhuwelijken plaatsvinden, en Turkije telt volgens officiële cijfers 181.036 kindhuwelijken.
Wij eisen afschaffing dubbele nationaliteit.

 

 

Contact

  |